Käytä kaverihakua


Tiira toimii jokaisen käyttäjän henkilökohtaisena havaintopäiväkirjana. Kaverihaku on toiminto, jolla retkiporukat voivat sopia, kuka havainnot Tiiraan tallettaa. Vain yhden tarvitsee tallettaa havainnot, mutta kaverihaku sallimalla ne saadaan kaikkien retkeläisten omiin havaintopäiväkirjoihin.

Salli kaverihaku

Kaverihaku ei ole päällä oletusarvoisesti, vaan se pitää erikseen sallia. Kaverihaku sallitaan Tiiran sivuilla kohdassa ”Omat tiedot”. Sivulla rastitaan ”Salli kaverihaku” kohta, ja tämän jälkeen kaverisi löytävät sinut ja voivat liittää nimesi kirjaamiinsa havaintoihin yhtenä havainnoijana. Tämä vähentää omaa havaintojen kirjaustyötäsi sekä yhdistysten havaintoarkiston ylläpitotyötä. Samat havainnot eivät tule tietokantaan useaan kertaan.

Käytä kaverihakua tallettaessa havaintoja

Havaintojen ilmoituslomakkeella kaverihaku näkyy Havainnoijat -kentän perässä. Valittavana on kolme painiketta: Huomaa, että jos kirjoitat havainnoijan nimen kenttään ”Muut havainnoijat” niin havainto ei mene havainnoijan tilille. Kaverihaku edellyttää siis kentän ”Rekisteröityneet havainnoijat” käyttöä.

<< Takaisin etusivulle