EuroBirdwatch 2.-3.10.


Koko Eurooppa linturetkeilee 2.-3.10.

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna BirdLife järjestää maailman suurimman lintutapahtuman; koko Euroopan laajuisen EuroBirdwatch-viikonlopun. Tapahtuman tarkoituksena on katsella lintuja ja tiedottaa muuttolinnuista ja niiden kokemista uhkista.

Luonnon monimuotoisuuden teemavuonna 2010 tapahtumalla halutaan myös osoittaa, kuinka suuri joukko ihmisiä välittää luonnosta ja toivoo päättäjiltä toimia sen turvaamiseksi.

Talleta havaintosi Tiiraan ja voita palkinto

BirdLife Suomi osallistuu tapahtumaan kannustamalla kaikkia lintuharrastajia retkeilemään tapahtuma-aikana ja tallettamaan kyseisen viikonlopun kaikki lintuhavainnot omilla tunnuksillaan Tiiraan sunnuntaihin 3.10. klo 17 mennessä.

Kaikkien Tiiraan havaintojaan viikonlopun aikana tallettaneiden kesken arvotaan 50 euron lahjakortti BirdLife Suomen Lintuvarusteeseen!

Ilmoitusten perusteella lähetämme samana iltana eteenpäin tiedot osallistujien ja lintujen yhteismääristä sekä runsaimmista lajeista. Tiedot päätyvät osaksi yhteiseurooppalaisia tuloksia.

Eri puolilla maata järjestetään myös linturetkiä, muutonseurantaa ja muita tapahtumia, joihin kannattaa osallistua! Katso tapahtumatiedot yhdistysten tapahtumakalentereista.

Viime vuonna Suomesta ilmoitettiin 2,5 miljoonaa lintuyksilöä ja jäimme tässä määrässä ainoastaan Venäjän ja Unkarin taakse. Pistetäänkö tänä vuonna paremmaksi?

Lisätietoja: http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/eurobirdwatch.shtml<< Takaisin etusivulle