Pihabongaus: viherpeippoja on tänä vuonna vähän


BirdLife Suomen viime viikonloppuna järjestämän Pihabongauksen alustavien tulosten mukaan viherpeippoja on tänä talvena neljännes vähemmän kuin viime vuonna. Yhteensä tapahtuman tiimoilta on ilmoitettu runsaat 90 lintulajia.

Runsaimmat laji olivat keltasirkku, talitiainen, sinitiainen ja pikkuvarpunen. Näiden osuus oli yli puolet kaikista havaituista lintuyksilöistä. Tavallisimmat lajit olivat edellisvuosien tapaan talitiainen (96 % pihoista), sinitiainen (84 %) ja harakka (62 %). Loistaudista kärsineitä viherpeippoja havaittiin neljänneksen vähemmän kuin viime vuonna. Keskivertovuonna runsaista lajeista myös urpiaisia ja tilhiä havaittiin vähän. Mustarastaita havaittiin sen sijaan selvästi viime vuotta enemmän. Lauhan syksyn ja alkutalven ansiosta niitä on jäänyt Suomeen talvehtimaan normaalia enemmän. Havaintojen mukaan pikkuvarpusen runsastuminen on myös edelleen jatkunut. Katso taulukot, joissa 10 yleisintä ja 10 runsainta lajia.

Alustavat tulokset perustuvat noin 6300 pihan havaintoihin. Viikonlopun havaintoja otetaan vastaan perjantaihin 3.2. asti osoitteessa www.pihabongaus.fi .

BirdLife Suomi kiittää osallistujia. Seuraavan kerran pihabongataan vuoden kuluttua 26.-27.1.2013!<< Takaisin etusivulle