Lintusyksyn vertailu tehty


Tiiraan kirjattujen havaintojen perusteella voimme todeta kuluneesta syksystä mm. seuraavaa: Valkoselkätikat vaelsivat voimallisemmin kuin kertaakaan Tiira-aikana. Syksyn havaintomäärä oli lähes nelinkertainen toiseksi parhaaseen vuoteen (2008) verrattuna. Myös kuusitiaisen esiintyminen oli huippua. Syksyn yksilömäärä oli Tiira-ajan paras, mutta vain noin 50 % suurempi kuin vuonna 2009. Taigauunilintuhavaintojen yksilömäärän summa 1110 on lähes kaksinkertainen edellisvuoteen 2013 verrattuna. Tavanomaista runsaammin havaittiin myös esimerkiksi sepelhanhia, töyhtöhyyppiä ja useimpia tikkalajeistamme.

Tänä syksynä hyvin vähissä olivat tundrahanhet, pikkujoutsenet, taviokuurnat ja monet arktiset kahlaajat, kuten tundrakurmitsat ja kuovisirrit. Runsaista pesimälinnuistamme esimerkiksi punakylkirastaita kirjattiin Tiiraan poikkeuksellisen vähän. Myös esimerkiksi sini- ja pyrstötiaisia kirjattiin vähemmän kuin kertaakaan Tiira-aikana.

Syksyn ajalta (1.8.-30.11.) Tiiraan kirjattiin havaintoja 308 lajista, mikä on reilun lajin verran keskiarvoa enemmän. Suurimmat lajimäärät (313) on kirjattu syksyinä 2010 ja 2011. Lisää yksityiskohtia paljastuuTiiran vertailusivustolta.<< Takaisin etusivulle