Vältä suurten alueiden summailmoituksia


Osa käyttäjistä kirjaa Tiiraan havaintoja, joihin on laskettu jonkin lajin osalta yhteen suureltakin retkeilyalueelta eri paikoissa päivän aikana havaitut yksilöt. Nämä summailmoitukset hukkaavat informaatiota ja vaikeuttavat havaintojen vertailua ja tulkintaa, minkä vuoksi BirdLife suosittelee havaintojen kirjaamista mahdollisimman suurella tarkkuudella.

Lintujen ja parvien paikan kirjaamisesta on jonkin verran vaivaa, mutta paljon hyötyä. Tarkkojen paikkatietojen avulla saadaan tietoa tärkeistä pesimä- ja levähdyskohteista, mikä edistää niiden säilymistä ja suojelua.

Havaintojen kirjaaminen tarkkoine paikkoineen käy helposti esimerkiksi TiiraNomadin avulla. Nomadin käyttöliittymä on helppo ja kirjoittamisen tarve on minimoitu: järjestelmä hakee oman paikan, paikannimen, kunnannimen, päivämäärään ja kellonajan napin painalluksella. Sovellus avustaa myös lajinimen kirjoittamisessa. Lisäät lintujen lukumäärän ja muut lisätiedot. Muutamalla klikkauksella havaintosi siirtyy heti maastosta Tiiraan.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.citynomadi.tiira

<< Takaisin etusivulle