Vältä suurten alueiden summailmoituksia


Osa käyttäjistä on kirjannut Tiiraan havaintoja, joihin on laskettu yhteen suurelta alueelta tai pitkältä reitiltä havaitut yksilöt. Nämä summailmoitukset hukkaavat informaatiota ja vaikeuttavat havaintojen vertailua ja samoja yksilöitä koskevien havaintojen tulkintaa. BirdLife suosittelee havaintojen kirjaamista mahdollisimman suurella tarkkuudella.

Lintujen ja parvien paikan kirjaamisesta on jonkin verran vaivaa, mutta paljon hyötyä. Tarkkojen paikkatietojen avulla saadaan tietoa tärkeistä pesimä- ja levähdyskohteista, mikä edistää niiden säilymistä ja suojelua.

Havaintojen kirjaaminen tarkkoine paikkoineen käy helposti esimerkiksi TiiraNomadin avulla. Nomadin käyttöliittymä on helppo ja kirjoittamisen tarve on minimoitu: järjestelmä hakee oman paikan, paikannimen, kunnannimen, päivämäärään ja kellonajan napin painalluksella. Sovellus avustaa myös lajinimen kirjoittamisessa. Lisäät lintujen lukumäärän ja muut lisätiedot. Muutamalla klikkauksella havaintosi siirtyy heti maastosta Tiiraan.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.citynomadi.tiira<< Takaisin etusivulle